خبرگزاری راسک: شماری از شهروندان معترض کشور در ایالت ویرجینیای امریکا در قطعنامهای به مناسبت بیستوسومین سالگرد حملههای یازدهم سپتمبر در نیویارک از جامعه جهانی خواستهاند که طالبان را به عنوان «یک گروه تروریستی» به رسمیت بشناسد و از مردم افغانستان برای «سرنگونگی این رژیم» حمایت کند. در این قطعنامه آمده است: «مردم افغانستان و مردم امریکا هر دو قربانی تروریزم هستند. طالبان یک گروه تروریستی است و حکومت خشونتمحور آنان تهدید مستقیم برای مردم افغانستان و امنیت جهانی است. ایالات متحده و جامعه جهانی باید طالبان را به عنوان یک گروه تروریستی به رسمیت بشناسند. ما از دولتهای سراسر جهان میخواهیم که از مردم افغانستان در سرنگونی این رژیم تروریستی حمایت کنند و طالبان را به خاطر جنایات جاری شان پاسخگو بسازند.»
این شهروندان معترض کشور مقیم امریکا همچنین از ایالات متحده و جامعه جهانی خواستهاند که تعامل و گفتگو را با طالبان متوقف بسازند و به طالبان مشروعیت بخشی نکنند. آنان در این قطعنامه گزینه بدیل برای تعامل جهان، رهبران زنان، جامعه مدنی و رهبران جوانان کشور را معرفی کردهاند که میتوانند تا برگزاری «انتخابات آزاد و عادلانه» از مردم افغانستان نمایندگی کنند. شهروندان معترض کشور در ایالت ویرجینیای امریکا میافزایند که سرکوب ساختارمند زنان و دختران توسط طالبان «نقض فاحش حقوقبشر» است و جهان باید «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان را به رسمیت بشناسد.
این شهروندان در این قطعنامه گفتهاند که طالبان به گونه هدفمند علیه اقلیتهای مذهبی خشونت اعمال میکند که «تجاوز به حقوقبشر و آزادی عقیده است. این شهروندان همچنین میگویند که هر تصمیمی در مورد وضعیت کنونی و آینده افغانستان باید از طریق انتخابات یا «حداقل همهپرسی» که جامعه جهانی بر آن نظارت داشته باشد، از سوی مردم افغانستان به تصویب برسد.
شهروندان معترض کشور در ویرجینیای امریکا افزودهاند که ایستادگی در برابر طالبان، ایستادگی برای انسانسیت، عدالت و کرامت انسانی است و جامعه جهانی و ایالات متحده باید در این زمینه موضع قاطع و اصولی اتخاذ کنند.
این در حالی است که طالبان با برگشت حاکمیت دوباره شان، محدودیتها و ممنوعیتهای شدیدی بر حقوق اساسی و انسانی شهروندان کشور وضع کردهاند. در تازهترین مورد، طالبان با توشیح قانون جدید شان تحت عنوان «قانون امر به معروف و نهی از منکر» حتی صدای زنان را نیز در اماکن عمومی که مردان حضور داشته باشند، حرام خواندهاند.