خبرگزاری راسک: باشندگان بدخشان و بامیان طالبان را متهم به غارت معادن این دو استان کردند.
یک باشندهی بدخشان به راسک گفت طالبان با همکاری چین معادن این کشور را غارت میکنند و همچنان قصد دارند اکثرا معادن این استان را در اختیار چین بدهند.
او همچنان تاکید کرد که طالبان مصارف به دست آمده از این معادن را حیف و میل و برای بازسازی استانهای پشتوننشین مصرف میکنند.
در همین حال، یک منبع از بامیان به راسک گفت که طالبان در این استان قصد دارند دست کم ۴۱ معدن را استخراج کنند.
منبع افزود که معادن جست، کوارتز، بیروج، سرب، آنتیمونی، زغالسنگ، اکسید مس، تنگستن، سیمآب، سولفور، باریت، گچ و پلیمتال از جمله ذخایری هستند که طالبان برای استخراج آنها از بامیان برنامهریزی کرده اند.
پیش از این گزارش شد که طالبان بیش از یک سال است خاک معدن «گندهکوتل» شهرستان یکهولنگ را با کانتینر و چرخبال به مناطق نامعلوم انتقال میدهند.
یک منبع به راسک گفته بود که روزانه نزدیک به یک هزار موتر از این معدن بارگیری میشود و ارزش هر محموله بیش از ۳۰ هزار دالر آمریکایی است.
یک منبع دیگر جدیدا از بامیان تایید کرد که طالبان چند بلوک از معدن جست را با شرکتهایی قرارداد کرده اند، اما بر اساس این قراردادها، شرکتهای طرف معامله مکلف شدهاند تا شاهراه قندهار را بازسازی کرده و شفاخانهای در میدان وردک اعمار کنند.
به گفتهای منبع: «تعصب طالبان به حدی استکه حتا یک پلچک در بامیان ساخته نمیشود، اما منابع معدنی این استان را برای توسعه جنوب کشور به تاراج میبرند.»
همچنان این منبع گفت که طالبان قصد دارند کارخانه ذوب آهن معدن حاجیگگ را در میدانوردک اعمار کنند. در حالی که اگر این تاسیسات در بامیان ساخته شود، هزینههای ذوب آهن بهمراتب کمتر از انتقال آن خواهد بود. اما طالبان ترجیح میدهند با دو برابر هزینه، کارخانه را در جای دیگری بسازند تا مبادا زیرساختی در بامیان، بهعنوان یک منطقه شیعهنشین، شکل بگیرد.
طالبان پیش از این نیز متهم به تاراج معادن و تعصب در برابر مردم شدند.
هند و طالبان؛ بازنگری در روابط دیپلماتیک در سایه تحولات ژئوپولیتیکی جدید
سیاره دشتی، همسر فهیم دشتی برندۀ مدال تاجگذاری پادشاه چارلز سوم شد